IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

Instituut voor Esthetische Technologie

TATOEAGE VERWIJDEREN

Spijt van een tatoeage? Of is de tatoeage niet helemaal zoals u had gewenst? Bij IET kunt u nu terecht voor het verwijderen van de tatoeage via laserbehandelingen. Deze behandelingen kunnen de ongewenste tatoeage-inkt in de huid verwijderen.

Over de behandeling

De laser geeft zeer korte pulsen van hoge energie die worden geabsorbeerd dor het donkere pigment van de tatoeage. Door de straal van de laser wordt de inkapseling van de inktdeeltjes verbroken, waardoor de inktdeeltjes in toenemende mate worden gesplitst in zeer kleine deeltjes. Deze inktdeeltjes, die kleiner en kleiner worden gemaakt, worden in de weken na de behandeling door het lichaam opgeruimd. Na verschillende sessies zal de tatoeage blijven vervagen. Het aantal behandelingen hangt onder meer af van de diepte, kleur en leeftijd van tatoeage. Tijdens een intakegesprek stellen we samen met u een behandelplan op.

De laser wordt ingesteld op het uiterlijk van de tatoeage. Vervolgens wordt de laser vlak boven de tatoeage geplaatst en wordt het hele gebied zorgvuldig behandeld. De behandeling kan pijnlijk worden ervaren. Tijdens de behandeling ontwikkeld zich een witte waas over de tatoeage, wat een gewenste reactie is. Daarna zal deze waas wegtrekken en zal de huid wat kunnen gaan op zwellen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld, ingesmeerd met een antibacteriële zalf en wordt afgedekt met steriel gaas.

pexels-photo-1921929
Na de behandeling

Als u de voorzorgmaatregelen zorgvuldig volgt, is er een minimale kans op littekens. Bij een getinte of donkere huid kan de behandelende huid soms donkerder worden. Over het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ automatisch na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is het echter permanent.

Veelgestelde vragen
Wat moet ik doen voor de behandeling?

Wij raden aan om vooraf geen visolie (Omega-3-6), aspirine, anticoagulantia, corticosteroïden, isotrerinoïde, andere retinoïden of andere bloed- of huid verdunners geneesmiddelen te gebruiken voor de behandeling. Daarnaast raden we aan om geen alcohol te gebruiken in verband met een neiging tot bloeden en moet u 4 weken voor en na de behandeling uit de zon blijven. Bij haargroei is het belangrijk om 1 dag van tevoren te scheren. Waxen of epileren moet minstens 3 dagen van tevoren worden gedaan. We raden ook aan te stoppen met roken omdat roken de huidgenezing vermindert.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na de behandeling kunt u de huid koelen met koude kompressen en raden we aan genoeg water te drinken. De eerste dag hoeft de huid niet gereinigd te worden. Vanaf de tweede dag mag u de huid reinigen met koud water en droogdeppen met een schone handdoek. U mag niet zwemmen of baden. Na de behandeling dient u de huid dagelijks in te smeren met Alhydran, Lamiderm of Bepanthen. Deze zalf moet worden gebruikt zolang de huid aan het genezen is en er korstvorming aanwezig is. Zodra de huid is genezen, kunt u een vocht inbrengende crème en een SPF 50+ gebruiken.

Hoeveel behandeling heb ik nodig?

Voor het volledig verwijderen van de tatoeage zal het aantal behandelingen tussen de 6 a 14 zijn.

Hoelang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens het intakegesprek kan een schatting worden gemaakt, zodat je weet waar je aan toe bent.

Voor welke tatoeages is deze behandeling geschikt?

Het licht van de laser wordt goed opgepakt door de kleuren zwart, paars en donkerblauw. De kleuren rood, geel, oranje en groen worden minder snel opgepakt. Verder is de behandeling geschikt voor alle soorten tatoeages.