IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

Instituut voor Esthetische Technologie

ERBIUM LASER

De Erbium laser behandeling is gericht op de aanpak van diepe rimpels en littekens. Deze behandeling is ideaal voor algehele huidverbetering maar kan ook plaatselijk ingezet worden zoals bij (acne) littekens en bij rimpeltjes rond de mond en ogen. De laser pakt rimpels en littekenvorming aan in het gezicht maar de behandeling werkt ook uitstekend op het lichaam zoals decolleté, hals en handen. De behandeling kan een mooie aanvulling zijn op een fillerbehandeling, maar is ook uitermate geschikt als een op zichzelf staande behandeling. De behandeling is effectief maar ook intensief, u zult rekening moeten houden met een down time omdat de huid zich na de behandeling zal gaan vernieuwen.

Het verschil tussen de Erbium laser en een traditionele CO2 laser

Bij conventionele CO2 lasers wordt het gehele huidoppervlak in 1 keer bestraald waardoor het gehele gebied verwond is en de herstelling vele malen langer zal duren. Bij de Erbium laser versnelt het omliggende niet verwonde weefsel het genezingsproces van het verwonde weefsel.

Na de erbium laser behandeling

Na de behandeling zal de huid wat rood aanzien en eventuele zwelling kan tegen worden gegaan met een icepack. In de dagen erna kan de huid wat donkerder gekleurd zijn en er kan korstvorming en oedeem vorming optreden waarna de huid langzaam aan zal gaan beginnen met het herstelproces. De downtime beperkt zich tot maximaal 5 dagen.

Voor de erbium laser behandeling

U dient eerst op een consult te komen zodat de huidtherapeute goed naar de huid kan kijken. Daarnaast adviseren we om twee weken voor de behandeling te stoppen met roken, hierdoor wordt het herstel na de behandeling bevorderd. Tevens raden we het gebruik van aspirine af en dient de zon zowel twee weken voor als na de behandeling vermeden te worden.

Voor wie is de fractionele laser geschikt?

Over het algemeen raden we deze behandeling aan voor de 40+ huid maar we kunnen ook een jongere huid behandelen wanneer er sprake is van vroegtijdige rimpelvorming of de aanwezigheid van diepe littekens. De laser is toepasbaar op verschillende huidtypes maar helaas niet op een donkere huid in verband met de hoeveelheid pigment.

Echter is het altijd belangrijk om van te voren samen met de arts het verwachte resultaat te bespreken aan de hand van de huidige huidconditie.

Hoe gaat de laser te werk?

Tijdens de behandeling met de Erbium laser wordt een laserstraal gefractioneerd in meerdere dunne stralen. Met deze stralen worden minuscule gaatjes (die niet zichtbaar zijn) in de huid geschoten. Door deze kleine verwondingen gaat de huid zich opnieuw opbouwen. In dit proces wordt ook collageen gevormd wat de rimpels of littekens als het ware van binnenuit opvult.

Wat is het verschil tussen de Erbium laser en een traditionele CO2 laser?

Bij conventionele CO2 lasers wordt het gehele huidoppervlak in 1 keer bestraald waardoor het gehele gebied verwond is en de herstelling vele malen langer zal duren. Bij de Erbium laser versnelt het omliggende niet verwonde weefsel het genezingsproces van het verwonde weefsel.

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

De laser behandeling zelf is snel en kan binnen een paar minuten voltooid zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor optimaal resultaat?

Het aantal behandelingen hangt af van de huidconditie en het beoogde resultaat, gaat u uit van tussen de 1 en 4 behandelingen. De resultaten zijn vrijwel meteen zichtbaar maar het uiteindelijke resultaat kan pas beoordeeld worden na circa 2 maanden. Op dat moment kunnen wij ook voor u kijken naar een eventuele vervolg behandeling.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het resultaat hangt af van uw huidconditie. Over het algemeen kan een aanzienlijke huidverjonging gerealiseerd worden. De structuur van uw huid zal aanzienlijk verbeteren waardoor u uw egale teint en uitstraling terug zult krijgen. Daarnaast kunnen we met deze behandeling rimpeltjes en fijne lijntjes aanzienlijk verminderen.

Op welke gebieden kan de fractionele Erbium laser gebruikt worden?

Met de fractionele laser kunnen we onder andere het gezicht, de hals, het decolleté en de handen behandelen. Daarnaast kan dit type laser ook plaatselijk ingezet worden zoals bij (acne) littekens, rimpeltjes rond de mond en de ogen.

Voor wie is de fractionele Erbium laser geschikt?

De Erbium laser is geschikt voor de 40+ huid die een matige tot aanzienlijke huidveroudering toont. Echter, de behandeling is helaas niet geschikt voor mensen met een donkere huid wegens de hoeveelheid pigment die zich in de huid bevindt.

Hoeveel fractionele laser behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en het beoogde resultaat. Doorgaans volstaan 3 tot 5 behandelingen. Tijdens een intake gesprek stellen we samen met u een behandelplan op waarin het aantal behandelingen ter sprake komt evenals het verwachtingspatroon qua resultaat. We proberen tevens zoveel mogelijk rekening te houden met uw beschikbare budget.

Met welke risico's dien ik rekening te houden wanneer ik kies voor laser behandeling?

Alle mogelijke risico’s worden uitvoerig met u besproken tijdens een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we uw huid tot in detail analyseren en eventuele contra-indicaties met u bespreken om risico´s uit te sluiten.

Wat is het verschil tussen de fractionele Erbium en CO2 lasers?

Tijdens de behandeling met de Erbium laser wordt een laserstraal gefractioneerd in meerdere dunne stralen. Met deze stralen worden minuscule gaatjes (die niet zichtbaar zijn) in de huid geschoten. Door deze kleine verwondingen gaat de huid zich opnieuw opbouwen. Bij conventionele CO2 lasers wordt het gehele huidoppervlak in 1 keer bestraald waardoor het gehele gebied verwond is en de herstelling vele malen langer zal duren. Bij de fractionele laser versnelt het omliggende niet verwonde weefsel het genezingsproces van het verwonde weefsel.

Wat zegt de behandelintensiteit ovre het resultaat?

Tijdens de intake kan de arts al bepalen wat de juiste intensiteit is voor uw huidconditie en verwachtingspatroon. Deze behandelintensiteit kan heel nauwkeurig afgesteld worden om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen en uiteraard de veiligheid van de handeling te waarborgen. Het is niet automatisch zo dat een hogere intensiteit betere resultaten geeft, iedere huid is verschillend en hier wordt de behandeling op aangepast.

Hoe lang duurt de down time?

De down time van een behandeling met de fractionele Erbium laser is gelukkig kort en beperkt zich tot maximaal 5 dagen. Direct na de laser behandeling zal uw huid warm aandoen en wordt u voorzien van kompressen om de huid te koelen. De dag na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen aandoen, tevens kan wat korstvorming optreden. Deze klachten zullen na uiterlijk 5 dagen minimaal zijn.

Hoe dien ik mijn huid te verzorgen na de behandeling?

De huid zal de eerste dragen vrij droog aanvoelen, daarom krijgt u na de behandeling een vette crème mee naar huis.Het is noodzakelijk om goed te blijven smeren, daarom zijn er ook 2 varianten verkrijgbaar in de salon. Oxygenetix 30 ml €79,50 Oxygenetix 50 ml 99,25. Voor de ultieme na verzorging is dit een must om te gebruiken. Het huidverjongingsproces na de laserhandeling kan wel tot 2 maanden doorgaan, in deze gehele periode dient u uw huid dagelijks te voorzien van een factor 30 zonnebrand. Daarnaast mag u zich niet overmatig blootstellen aan de zon in verband met pigmentatie.