IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

EMSculpt

20.000 sit-ups of 20.000 squatis in 30 minuten voor strakkere buik of billen

EMSculpt

Wat is EMSculpt

De EMsculpt werkt op basis van electromagnetische straling van een hoge frequentie en zorgt voor 20.000 spiercontracties tijdens een 30 minuten durende behandeling. Dat zijn dus 20.000 sit-ups of 20.000 squats!

Ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spieren daarom is deze techniek een ware innovatie. Studies hebben aangetoond dat gemiddeld 19% van het overtollig vet verdwijnt en de spiermassa met 16% toeneemt.

Wanneer we er strakker uit willen zien gaat het niet alleen om vet, immers: ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spierweefsel. Een strakkere en plattere buik, met een betere toning van de spieren of stevige en ronde billen. De EMSculpt maakt dat mogelijk met minimale inspanning.

Het resultaat van EMSculpt

Je voelt de eerste tastbare resultaten meteen na de behandeling. Echt positieve resultaten mag je verwachten 4 weken na de laatste behandeling. Daarna zal de verbetering nog verder doorzetten. In de sportschool zul je merken dat je ‘core’ sterker is geworden en dat je de oefeningen beter en makkelijker zult kunnen volhouden.

Wij adviseren om de EMsculpt te combineren met aanvullende behandelingen zoals de bindweefsel massage of LPG voor optimaal resultaat. We adviseren je graag over een passend behandelplan.

EMSculpt

De behandeling

De behandeling start met een consult waarin de wensen en doelstellingen worden besproken, eveneens krijg je voorlichting over de te verwachten resultaten. Vervolgens worden 4 opeenvolgende behandelingen ingepland binnen een tijdbestek van 2-4 weken.

De behandeling is niet pijnlijk maar voelt wel als een intensieve work-out en je kunt spierpijn hebben na de behandeling. Een behandeling duurt 30 minuten en er is geen downtime.

Tijdens de behandeling lig je op je rug of op je buik, afhankelijk van het te behandelen gebied. De beide handstukken worden op het lichaam gezet en vast gemaakt met een elastische band. Via de handstukken komt de electromagnetische energie, zeer gericht op het te behandelen gebied. De electromagnetische energie van de Emsculpt heeft dezelfde kracht & intensiteit als die van een MRI apparaat in het ziekenhuis! De electromagnetische energie zorgt ervoor dat de onderliggende spieren gaan samentrekken.

Klinische studies

Maar liefst 7 klinische studies hebben de effecten van de EMSculpt behandeling aangetoond!

De studie van Dr. Kinney uit Beverly Hills evalueerde 22 mensen 2 maanden na hun laatste EMSculpt behandeling. Ze kregen in totaal 4 behandelingen van elk 30 minuten. De onderzoekers concludeerden op basis van de MRI beelden dat de gemiddelde vetreductie 19% was en de gemiddelde toename in de spiermassa 16%. In deze studie nam bij de 22 deelnemers aan de studie de buikomvang met gemiddeld 3,5 cm af.

Voor meer studies: klik hier

Prijzen

Strakkere core, strakke buik (4 sessies)              € 1.000

Strakkere billen (4 sessies)                                  € 1.000

Herhaalbehandelingen                                         €    275

EMSculpt

Voorwaarden voor behandeling

Let op: EMSculpt mag niet ondergaan worden:

– bij zwangerschap
– wanneer je een koperspiraal draagt
– BMI hoger dan 25
– buikrol dikker dan 5 cm (dan eerst Coolsculpting)
– sprake van bindweefsel of spier aandoeningen

Daarnaast adviseren we:
– niet te veel eten voor de behandeling
– blaas legen voor de behandeling

Tot slot mag er geen metaal in de buurt van het apparaat gehouden worden. Sieraden dienen afgedaan te worden, een navelpiercing moet tijdelijk verwijderd worden, je mag geen telefoon vasthouden tijdens de behandeling en een broek met knopen dient uitgedaan te worden.

Veel gestelde vragen

Kan ik meer dan 4 EMSculpt behandelingen ondergaan?

Ja dit kan zeker. Je start met een kuur van 4 behandelingen die in een periode van 2-4 weken worden ingepland. Daarna kun je maandelijks een onderhoudsbehandeling inplannen indien gewenst. Voor het behouden van optimaal resultaat adviseren wij minimaal 1 onderhoudsbehandeling per 3 maanden. Het is tevens mogelijk om 4 keer per jaar een kuur van 4 behandelingen te ondergaan.

Doet de EMSculpt behandeling pijn?

Nee de behandeling is niet pijnlijk maar kan wel wat gevoeligheid op de buik geven. De procedure voelt als een intensieve workout. Tijdens de behandeling kun je ontspannen liggen.

Welke zones kunnen behandeld worden met de Emsculpt?

Op dit moment behandelen bij de billen en de buik. Later dit jaar zal het apparaat uitgerust worden met speciale koppen om tevens de armen en de benen te behandelen.

Is de EMSculpt behandeling veilig?

De behandeling is absoluut veilig en FDA approved. Tevens zijn er maar liefst 7 klinische studies voltooid met diverse diagnostische onderzoeken die de effecten van de EMSculpt behandeling aantonen. Goed om te weten is dat de EMSculpt werkt op basis van elektromagnetische straling van een hoge frequentie – dit is dezelfde als die van een MRI Scanner in het ziekenhuis.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig van de EMSculpt om resultaat te zien?

Er zijn 4 behandelingen nodig om een optimaal resultaat te behalen. Let wel; je dient voldoende te sporten en gezond te eten om het beste resultaat te behalen. De behandelaar zal je hierin adviseren en ondersteunen. De eerste resultaten voel je meteen na de behandeling. Echt positieve resultaten mag je verwachten 4 weken na de laatste behandeling. In de periode daarna zal het verbeterproces zich nog voortzetten.

Hoe verschilt de EMSculpt van andere behandelingen die overtollig vet aanpakken?

De EMSculpt is de enige behandeling die naast vet ook op de spiermassa werkt. Ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spieren en door deze ook te behandelen is het eindresultaat strakker. Met de EMSculpt zijn we echt in staat om de spieren meer zichtbaar te maken.