IET
openingstijden
& contact

Maandag – Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag gesloten

ACNE BEHANDELING

IET werkt samen met de zorgverzekeraars waardoor de acne behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars worden vergoed. Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf nalezen in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wat is acne en wat kan ik aan de acne doen?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acne. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Samen met acne zien we vaak mee-eters, black heads of white heads.

 

Peeling
Hoe ontstaat acne?

Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners worden gevormd door lactose (melk) , varkensvlees, suikers en ranzige vetten (verbrande vetten).

Die combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg. Ook een gebrek aan zonlicht met bijbehorende tekorten aan vitamine D3 kan een forse invloed hebben. In de zomer komt er daardoor veel minder acne voor dan in de winter.

 

Verdere oorzaken acne

Er kunnen meer oorzaken worden aangewezen voor het ontstaan van acne:

  • hormonale veranderingen in de puberteit
  • bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
  • medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
  • stress
  • contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica
Wat heeft acne met voeding te maken?

Voeding met een insulinotroof effect lokt doorgaans acne uit. Insulinotroof betekent dat er veel insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel op orde te krijgen. Vooral granen, koolhydraten met een hoog glycemische index, suikerhoudende voeding, frisdranken en melkproducten zijn verantwoordelijk voor dit probleem.

Detox acne behandeling

Bij IET zijn er verschillende behandelmethodes aanwezig voor het verminderen van acne. Denk hierbij aan diverse peelings, laser behandelingen en onze populaire Detox acne behandeling. De Detox acne behandeling is onder te verdelen in twee verschillende facials waarbij één van deze behandelingen een extra salicylmasker bevat. De specialist beoordeeld of dit noodzakelijk is.

PCA heeft speciaal voor de acne huid een facial ontworpen die helpt om de huid te ontgiften. PCA SKIN is al ruim 25 jaar de pionier op het gebied van huidverbetering. PCA Skin is een medisch georiënteerde verzorgingslijn met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen zoals acne te behandelen. PCA Skin Professionals zijn getraind om te bepalen welke combinatie van serums met ingrediënten als retinol, vitamine C, peptide en antioxidanten veilig zijn voor jouw huid. Doordat de actieve ingrediënten tot diep in de huidcellen doordringen kunnen wij op een zeer resultaatgerichte manier behandelen. De behandeling brengt de huid spoedig weer in balans door de huid te ontgiften en ontstekingen te verweken. De antibacteriële en ontstekingsremmende werking verfijnt en verfrist de huid.

De speciaal voor acne ontwikkelde facial is intensief en effectief. Door de korte duur (30 minuten) is de facial gemakkelijk in te plannen bij een drukke agenda. De volgende effectieve producten worden gebruikt tijdens de behandeling:

Facial Wash
De gel op basis van huidvriendelijke AHA’s en Aloë Vera Gel verwijdert op een effectieve wijze make-up en overige onzuiverheden. De huid wordt soepel en de pH waarde wordt in balans gebracht. Verhoornde cellen worden verweekt en de huidoppervlakte wordt verfijnt.

Smoothing Toner
Smoothing Toner is een alcoholvrije tonic op basis van melk- en citroenzuur om de poriën te verfijnen, oppervlakkige dode huidcellen te verwijderen en de huid zacht en schoon te houden. Deze tonic past het beste bij een normale tot vette/ontstekingsgevoelige huid.

Detox gel
Deze gel ontgift de huid. De actieve combinatie van melkzuur, glycolzuur en salicylzuur trekt in de poriën om op een effectieve wijze verstoppingen, comedonen en ontstekingen te verweken. Ook heeft het een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en verwijdert het op een milde wijze de dode huidcellen.

Calming Balm
Calming Balm zorgt voor een extra voedende en kalmerende werking tijdens de behandeling. Calming Balm bevat anti-oxidanten en superieure plantenextracten zoals bisabolol, allantoine, aloë vera, vitamine E en paddenstoelextract.

Resultaten:

Een diep gereinigde huid
Kalmeert de huid

Werkt ontstekingsremmend
Poriën worden verfijnd
Maakt de huid egaler

Optioneel: toevoegen van het Therapeutic Salicylic Acid Mask aan de behandeling. Dit masker bestaat uit een combinatie van salicylzuur en kersenextracten die helpen om acne, een ontstekingsgevoelige huid en een doffe matte huid te verbeteren. De peelende, antibacteriële en ontstekingsremmende voordelen verfijnen de huidstructuur en geven de huid een heldere en frisse uitstraling. Wij raden aan om dit masker bij te boeken wanneer er sprake is van hardnekkigere ontstekingen. Tevens helpt het masker om kleine littekens te verminderen.

De behandeling kan éénmalig worden geboekt maar ook in kuurvorm voor een langdurige verbetering van de huid. Bij een acne gevoelige huid raden we absoluut een kuur aan. Tip: gebruik voor optimaal resultaat ook de PCA huidproducten voor thuis onze specialisten kijken welke producten aansluiten bij de huid.

Reinigen van binnenuit

Wat kunnen de supplementen van Cellics voor de acne huid doen? Cellics stimuleeert van binnenuit.

Cellics zijn hoog gedoseerde voedingssupplementen die onze huid en huidkwaliteit verbeteren. Ze hebben een remmende invloed op de talgproductie en een krachtige detox werking. Wat u aan de buitenkant wenst moet mede via de binnenkant gecreëerd worden.